DENIMBOX.pl wykorzystuje pliki cookies.

Korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies i podobnych technologii w celu lepszego funkcjonowania naszego sklepu denimbox.pl. Ustawienia dotyczące plików cookies można zmienić poprzez zmianę opcji w Twojej przeglądarce. Korzystając z naszego sklepu bez zmiany ustawień w przeglądarce internetowej dotyczącej cookies musisz mieć świadomość, że będą one zapisane w pamięci urządzenia.

Więcej informacji znajdziesz na stronie.

Zamknij

Polityka Prywatności

Niniejszy dokument określa zasady przetwarzania danych osobowych pozyskanych przez sklep internetowy denimbox.pl, prowadzony pod adresem internetowym www.denimbox.pl (dalej: Sklep).

1. Administratorem danych osobowych przetwarzanych przez Sklep jest firma:
DENIMBOX Sp. z o.o.
ul. Gimnastyczna 148
94-128 Łódź, Polska
KRS: 0000511230

2. Przetwarzamy następujące dane osobowe:
a) w celu: dokonywania zakupów, rejestracji konta lub w celu wypełnienia formularza zamówienia: – imię i nazwisko, – dane adresowe (ulica i numer domu/mieszkania, miejscowość, kraj), – adres e-mail, – dane kontaktowe (telefon lub telefon komórkowy),
b) w celach marketingowych (zapis do newslettera): – adres e-mail.
c) zależnie od wybranej metody płatności, niektóre dane osobowe są przekazane do operatorów systemów płatności w ramach realizacji umowy

3. Wypełnienie formularza z danymi wskazanymi w pkt. 2a jest całkowicie dobrowolne, jednak bez ich wskazania nie można dokonać rejestracji konta, zakupu towaru, wypełnienia formularza zamówienia.

4. Wskazanie danych oznaczonych w pkt. 2b jest jednoznaczne z tym, iż wskazany adres e-mail będzie wykorzystywany w celu wysyłania wiadomości marketingowych o ile Użytkownik wyraził na to zgodę (w szczególności informacji handlowych w rozumieniu Ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. 2002 Nr 144, poz. 1204 z późn. zm.). Użytkownikowi przysługuje prawo cofnięcia tej zgody w każdej chwili („wymówienie”).

5. W przypadku zawarcia umowy sprzedaży i wybraniu przez Klienta odpowiedniego sposobu dostawy Sklep – wyłącznie w celu wykonania zawartej umowy – może udostępniać firmom kurierskim dane osobowe niezbędne do realizacji zamówienia.

6. Sklep udostępnia środki techniczne i organizacyjne, które służą do zabezpieczenia danych osobowych przesyłanych drogą elektroniczną przed pozyskiwaniem i modyfikowaniem ich przez osoby nieuprawnione, w szczególności poprzez: – wymaganie podania prawidłowego loginu i hasła w celu wejścia na konto Klienta. – zabezpieczanie danych przed przetwarzaniem przez nieuprawnione osoby.

7. W celu prawidłowego zabezpieczenia danych osobowych mają Państwo obowiązek do nieudostępnienia swojego hasła i loginu osobom trzecim. Należy pamiętać o każdorazowym wylogowaniu się z konta Klienta po zakończeniu korzystania ze strony Sklepu. Ponadto należy zachować szczególną ostrożność w przypadku korzystania z komputerów znajdujących się w miejscach publicznych lub dostępnych dla wielu osób.

8. W celu utrzymania ochrony danych osobowych w każdym czasie mają Państwo możliwość:
a) wglądu i edycji danych w ramach Konta Klienta,
b) dostępu do treści swoich danych, ich poprawienia lub żądania usunięcia,
c) wyrażenia sprzeciwu wobec przetwarzania danych w celach marketingowych.

9. Sklep internetowy nie zbiera w sposób automatyczny żadnych danych, z wyjątkiem danych zawartych w plikach cookies podczas samego korzystania z Witryny.
Pliki cookies to małe pliki tekstowe wysyłane przez sklep internetowy i przechowywane na Państwa komputerze zawierające pewne informacje związane z korzystaniem przez Państwa z Witryny i Sklepu Internetowego. Wykorzystywane przez sklep internetowy pliki cookies mogą mieć charakter tymczasowy lub trwały. Tymczasowe pliki cookies są usuwane z chwilą zamknięcia przeglądarki, natomiast stałe pliki cookies są przechowywane także po zakończeniu korzystania przez Państwa z Witryny i służą do przechowywania informacji takich jak Państwa hasło czy login, co przyspiesza i ułatwia korzystanie z Witryny.
W każdym wypadku mogą Państwo zablokować instalowanie plików cookies lub usunąć stałe pliki cookies, wykorzystując stosowne opcje Państwa przeglądarki internetowej. W razie problemów doradzamy skorzystać z pliku pomocy przeglądarki lub skontaktować się z producentem przeglądarki, z której Państwo korzystacie.

10. Administrator wykorzystuje dwa typy plików cookies:

a. Cookies sesyjne: są przechowywane na Urządzeniu Użytkownika i pozostają tam do momentu zakończenia sesji danej przeglądarki. Zapisane informacje są wówczas trwale usuwane z pamięci Urządzenia. Mechanizm cookies sesyjnych nie pozwala na pobieranie jakichkolwiek danych osobowych ani żadnych informacji poufnych z Urządzenia Użytkownika.

b. Cookies stałe: są przechowywane na Urządzeniu Użytkownika i pozostają tam do momentu ich skasowania. Zakończenie sesji danej przeglądarki lub wyłączenie Urządzenia nie powoduje ich usunięcia z Urządzenia Użytkownika. Mechanizm cookies stałych nie pozwala na pobieranie jakichkolwiek danych osobowych ani żadnych informacji poufnych z Urządzenia Użytkownika.

11. Użytkownik ma możliwość ograniczenia lub wyłączenia dostępu plików cookies do swojego Urządzenia. W przypadku skorzystania z tej opcji korzystanie ze Serwisu będzie możliwe, poza funkcjami, które ze swojej natury wymagają plików cookies.
 
12. Administrator wykorzystuje własne pliki Cookies w następujących celach:
 
a.  Konfiguracji serwisu
I) dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych Serwisu.
II) rozpoznania urządzenia Użytkownika Serwisu oraz jego lokalizację i odpowiednio wyświetlenia strony internetowej, dostosowanej do jego indywidualnych potrzeb.
 
b. Uwierzyteniania użytkownika w serwisie i zapewnienia sesji użytkownika w serwisie
I) utrzymania sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;
II) poprawnej konfiguracji wybranych funkcji Serwisu, umożliwiając w szczególności weryfikację autentyczności sesji przeglądarki.
III) optymalizacji i zwiększenia wydajności usług świadczonych przez Administratora.
 
c. Realizacji procesów niezbędnych dla pełnej funkcjonalności stron internetowych
I) dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych Serwisu. W szczególności pliki te pozwalają rozpoznać podstawowe parametry Urządzenia Użytkownika i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
II) poprawnej obsługi programu partnerskiego, umożliwiając w szczególności weryfikację źródeł przekierowań Użytkowników na strony internetowe Serwisu.
III) umożliwienie korzystania w Serwisie z funkcji „Koszyk”.
 
d.  Analiz i badań oraz audytu oglądalności
I) tworzenia anonimowych statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych Serwisu, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości.
 
e. Zapewnienia bezpieczeństwa i niezawodności serwisu
 
13. Administrator usługi wykorzystuje Cookies Zewnętrzne w następujących celach:
  
a. zbierania ogólnych i anonimowych danych statycznych za pośrednictwem narzędzi analitycznych, np. Google Analytics.
 
b. prezentowania reklam dostosowanych do preferencji Użytkownika z wykorzystaniem narzędzia internetowej reklamy

c. wykorzystania funkcji interaktywnych w celu popularyzacji Serwisu za pomocą serwisów społecznościowych, m.in. takich jak Facebook.com, Pinterest.com.
 
14. Możliwości określenia warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu przez Cookies

a. Użytkownik może samodzielnie i w każdym czasie zmienić ustawienia dotyczące plików Cookies, określając warunki ich przechowywania i uzyskiwania dostępu przez pliki Cookies do Urządzenia Użytkownika. Zmiany ustawień, o których mowa w zdaniu poprzednim, Użytkownik może dokonać za pomocą ustawień przeglądarki internetowej. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu Cookies na urządzeniu Użytkownika. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).

b. Użytkownik może w każdej chwili usunąć pliki Cookies korzystając z dostępnych funkcji w przeglądarce internetowej, której używa.

c. ograniczenie stosowania plików Cookies, może wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronie internetowej Serwisu.

15. W przypadku chęci skorzystania z powyższych uprawnień wystarczy skontaktować się z Sklepem poprzez wysłanie wiadomości e-mail na adres: biuro@denimbox.pl. Na adres ten mogą Państwo wysyłać także inne zapytania dotyczące danych osobowych.